6
DEC 2021
+
10
JAN 2022

ANPASSAD YOGA FÖR GRUNDSÄR- OCH GYMNASIESÄRSKOLAN 2 DAGAR, STOCKHOLM OCH DIGITALT VIA ZOOM

Anpassad yoga grundsär- och gymnasiesärskola 

Drömmen om det goda kan nu erbjuda anpassad yoga för elever i grundsär-och gymnasiesärskolan. Metoden är utvecklad av yogaläraren Ida Nissle som har lång erfarenhet och utbildning inom yogatraditionen samt praktisk erfarenhet av yoga för barn och ungdomar med funktionsvariation. Yogan ingår i övningsformen rörelse men har också, liksom qigongen, inslag av stillhet och avslappning. Yogan som används grundas på modern medicinsk vetenskap och mindfulness-metoder som motverkar stress och stärker känsloreglering och kroppsmedvetenhet. Den yoga som används är en hälsopraxis och precis som qigong helt fri från religiösa inslag.

Kursmaterial, diplom och medlemskap i Drömmen om det goda under ett år ingår. Lunch sker cirka 12.00 -13.00 och vi tar även paus på förmiddagen och på eftermiddagen. 

Vår instruktör

Ida Nissle

Ida Nissle har ett brinnande intresse och engagemang för att det ska vara möjligt för alla att yoga, utifrån sina förutsättningar. Hon har arbetat som yogalärare sedan 2003 och har från början specialiserat sig inom yoga för personer med någon funktionsvariation. Redan 2004 reste Ida till Indien och utförde fältstudier med syfte att lära sig om specialanpassad yoga för personer med funktionsvariationer. Hon har skrivit ett examensarbete om yoga för barn med Downs syndrom samt en uppsats om yoga för ungdomar med koncentrationsutmaningar. Ida är certifierad yogalärare och yogaterapeut i klassisk indisk yoga samt leg. lärare för yngre barn/förskollärare med en specialpedagogisk inriktning. Några av Idas uppdrag har varit yogakurser på specialförskolor, ungdomsgården Träffstugan och Svenska Downföreningens teckenläger. 

TID

6 dec kl. 8.30-16.30 + 10 jan kl. 8.30-16.30

PLATS

Stockholm och Digitalt via Zoom

PRIS

 2950 kronor/person.
Medlemskap ingår kostnadsfritt under ett år. Anmälan är bindande. Vid sjukdom återbetalas 50 % av kostnaden. 

BOKA UTBILDNING

KONTAKT OCH FRÅGOR